U SOMBORU POTPISAN UGOVOR O ORGANIZACIJI I REALIZACIJI 14. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE

U četvrtak, 09. novembra Savez Sport za sve Vojvodine i Grad Sombor potpisali su Ugovor o međusobnim pravima i obavezama, organizovanju i sprovođenju četvorogodišnjeg ciklusa i završne manifestacije 14. sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Grad Sombor izabran je 9. jula 2023. godine za domaćina 14. olimpijskog ciklusa a danas je, u prostorijama Gradske uprave upriličeno svečano potpisivanje ugovora o organizaciji i realizaciji ove značajne pokrajinske manifestacije čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Na samom početku prisutnima su se obratili gradonačelnik Grada Sombor, gospodin Antonio Ratković i predsednica Saveza Sport za sve Vojvodine, Prof. dr Milena Mikalački.

U uvodnom izlaganju, gospodin Ratković izrazio je veliko zadovoljstvo povodom izbora Grada Sombor za novog domaćina Sportske olimpijade radnika Vojvodine, istakavši da će lokalna samouprava opravdati poverenje koje joj je ukazano domaćinstvom SORV.  Grad Sombor je grad sporta, sa značajnom sportskom infrastrukturom u koju se kontinuirano ulaže i ista je na raspolaganju građanima a kroz realizaciju ciklusa 14. SORV unapredićemo uslove za bavljenje radno-aktivnog stanovništva sportsko-rekreativnim aktivnostima, rekao je gradonačelnik.

Prof. dr Milena Mikalački poželela je puno uspeha Gradu Sombor u realizaciji 14.SORV, istakavši da se izborom novog domaćina i potpisivanjem ugovora između Saveza i grada domaćina nastavlja kontinuitet u realizaciji programa Sportske olimpijade radnika Vojvodine koja ima tradiciju dugu 52 godine. Grad Sombor se po prvi put nalazi u ulozi domaćina SORV ali će sasvim sigurno, u saradnji sa  Savezom Sport za sve Vojvodine i partnerskim institucijama, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu uspešno realizovati ovaj četvorogodišnji ciklus i završnu manifestaciju koja nas očekuje 2027. godine, rekla je predsednica Saveza.

U nastavku programa prisutnima se obratio gospodin Zoran Purić, predstavnik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i predsednik Saveza samostalnih sindikata za Grad Sombor, istakavši da će sindikat pružiti punu podršku organizaciji i realizaciji ciklusa 14. sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Prisutne zvanice imale su priliku da pogledaju i video prezentaciju Grada Sombor, nakon čega se pristupilo potpisivanju ugovora, u skladu sa zvaničnim protokolom.

U ime organizatora 14. SORV – Saveza Sport za sve Vojvodine ugovor je potpisala predsednica Prof. dr  Milena Mikalački dok je u ime domaćina 14.SORV – Grada Sombor, ugovor potpisao gradonačelnik, gospodin Antonio Ratković.

Događaju su, u ime Saveza, prisustvovali potpredsednik Milorad Perišić, generalni sekretar Olivera Jovanović, član Upravnog odbora Petar Perović i stručni saradnik Aleksandar Božić.  

U ime domaćina 14.SORV – Grada Sombor potpisivanju ugovora prisustvovali su zamenica gradonačelnika, gospođa Ljiljana Tica, član gradskog veća zadužen za sport, gospođa Antonija Nađ Kosanović i saradnik za sport Miloš Aleksić.

Svojim prisustvom događaj su uveličali i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, gospodin Mladen Stojšin, predsednik Sportskog saveza Grada Sombor, gospodin Zoran Bojić sa saradnicima Imre Otom, Lalić Ilijom i Mandić Predragom, zatim predsednik Regiona „Severna Bačka“, gospodin Zoran Trivunov i predsednik Regiona „Jugozapadna Bačka“, gospodin Srđan Zavišin.

Na samom kraju, u susret 14. olimpijskom ciklusu SORV, razgovaralo se o daljim aktivnostima na pripremi istog, koje će nesumnjivo biti na obostrano zadovoljstvo kako organizatora tako i domaćina 14.SORV.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *