ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ САВЕЗА СПОРТ ЗА СВЕ ВОЈВОДИНЕ 2023

Реализована  Стручна трибина „Активан одмор као део туристичке понуде Војводине“

У оквиру едукативног програма за 2023. годину, 21. децембра у Новом Саду, Савез Спорт за све Војводине реализовао је стручну трибину „Активан одмор као део туристичке понуде Војводине“.

Стручна трибина одржана je под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине а намењена је представницима организација спорта за све из система чланства Савеза и спортским стручњацима са дозволом за рад у области спорта за све.

На самом почетку, учесницима стручне трибине обратио се председник Савеза Спорт за све Војводине, господин Марко Адамовић, који је представио уважене предаваче –  Проф. др Белу Мухи (Едуконс универзитет), др Сандру Полексић и Милицу Шушњић (Туристичка организација Војводине) и госте трибине – председника Асоцијације Спорт за све Србије, господина Вујовић Бранка и генералног секретара Спортског савеза Војводине, господина Стојшин Младена. У наставку, председник је истакао значај реализације едукативног програма, путем којег Савез Спорт за све Војводине ствара услове спортским стручњацима да надограде своје знање, размене искуства и остваре сате едукације неопходне за обнову важности дозволе за рад у области спорта за све.

У име кровне организације, присутнима се обратио председник Асоцијације Спорт за све Србије, господин Бранко Вујовић који је изразио задовољство по питању одржавања овог вида едукација од стране Савеза, чиме се сасвим сигурно доприноси јачању капацитета организација спорта за све. Едукација је једна од 12 кључних тачака Мисије Активна Србија 2030 где Асоцијација Спорт за све Србије као кровна организација пружа пуну подршку својим чланицама у организацији и реализацији оваквих програма, истакао је господин Вујовић.

У складу са агендом, у наставку су одржана предавања на тему:

  • „Спортски туризам – перспективе развоја у Војводини“  – Проф. др Мухи Бела, Универзитет Едуконс, Сремска Каменица
  • „Како постати део туристичке понуде Војводине – сарадња са туристичким организацијама локалних самоуправа АПВ“ – др Сандра Полексић и Милица Шушњић, Туристичка организација Војводине

Предавања су пратиле и садржајне видео презентације као и штампани материјал са актуелним темама из области спортског туризма.

По завршетку предавања и краће дискусије, учесницима су уручени одговарајући сертификати а спортски стручњаци – корисници дозволе за рад у области спорта за све остварили су неопходне сате едукације за обнову важности исте.

На самом крају, Савез Спорт за све Војводине захвалио се присутнима на активном учешћу у реализацији стручне трибине, са жељом да им предстојећа 2024. година буде срећна и успешна!

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *