UČEŠĆE NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI I POSLEDNJEM TRANSNACIONALNOM SASTANKU PARTNERA U OKVIRU PROJEKTA VSPORT  (Kielce, Poljska)

U okviru međunarodnog projekta VSPORT (Volonterizam u sportu) u gradu Kielce (Poljska) održana je završna konferencija i poslednji transnacionalni sastanak, kom su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija iz Poljske, Austrije, Španije, Bugarske, Hrvatske i Srbije. Tom prilikom Savez Sport za sve Vojvodine predstavljali su Olivera Jovanović, generalni sekretar i Aleksandar Božić, stručni saradnik.

Pored članova konzorcijuma, koji su kroz kraće prezentacije predstavili svoj rad i aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, završnoj konferenciji prisustvovao je veliki broj volontera iz različitih društveno – sportskih organizacija sa teritorije grada Kielce. 

Posebni gosti na konferenciji bili su gospođa Kama Kepczynska iz organizacije „Creativity Works Europe“ iz Kielcea i gospodin Steve Egan iz Velike Britanije, koji su kroz panel diskusiju preneli svoja višegodišnja iskustva u pripremi i realizaciji Erazmus + programa, istakavši značaj i benefite učešća u evropskim projektima.

U nastavku, održan je završni sastanak koordinatora i partnera, gde su prezentovane realizovane aktivnosti u okviru projekta VSPORT sa naglaskom na pozitivan uticaj koji projekat ima u oblasti sporta ali i šire. Koordinator projekta i domaćin konferencije i završnog sastanka „Regionalni volonterski centar Kielce“ istakao je veliko zadovoljstvo po pitanju saradnje svih organizacija na projektu i veoma uspešne realizacije svih projektnih zadataka.

Sektor sporta, posebno na lokalnom nivou, u velikoj meri oslanja se na volontere u sportu – uključivanje volontera u sport je ključni faktor za uspeh i dugoročnu održivost sportskih organizacija i događaja.

Projekat VSPORT odnosi se na doprinos svih organizacija koje učestvuju u promovisanju dobrovoljnih aktivnosti u sportu i razvijanju svesti o takvom angažovanju.

            Više o projektu VSPORT možete pronaći na https://www.vsportproject.eu/

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *