УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН 31. СКИ ФЕСТИВАЛ СПОРТА ЗА СВЕ

У периоду од 20. до 24. марта 2024. године на Копаонику одржан је 31. ски фестивал Спорта за све, у организацији Асоцијације Спорт за све Србије а под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства спорта и Спортског савеза Србије.

Свечано отварање фестивала уприличено је 21. марта 2024. године у сали Гарден хотела Гранд а истом су присуствовали представници Спортског савеза Србије, Олимпијског комитета Србије, Министарства спорта и младих Црне Горе, високошколских установа, националних, регионалних и локалних спортских организација.

Током свечаног отварања присутнима се обратио председник Асоцијације Спорт за све Србије господин Бранко Вујовић, који је изразио захвалност на великом интересовању за учешће на Ски фесту, као и захвалност за континуирану подршку коју овај фестивал има од стране Министарства спорта Владе Републике Србије, Спортског савеза Србије и Олимпијског комитета Србије.

Такође, присутнима се обратио и генерални секретар Олимпијског комитета Србије господин Ђорђе Вишацки, који је и званично прогласио 31. Ски фестивал спорта за све отвореним.

Отварање фестивала уприличила је етно група Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Око 500 учесника, рекреативаца, представника спортских организација и стручњака, чланова гранских синдиката и запослених у фирмама и локалним самоуправама из Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије имало је прилику да се такмичи у дисциплинама слалом и велеслалом, алпском оријентирингу, пикаду, обарању руку, одбојци на снегу, надвлачењу конопца, акцији „Кош за чист Коп“ и активностима за најмлађе којима се промовише Европска недеља спорта (EWOS). Такође, сви заинтересовани укључили су се и у програм шетње на крпљама, голф и мини голф.

У оквиру едукативног дела програма, у сарадњи са Српским удружењем учитеља и тренера спортова на снегу и Ски школом Snow Stars Team, 50 полазника успешно је савладало тродневни програм бесплатне школе скијања.

У сали Јосиф Панчић хотела Гранд одржана је 11. Међународна Научна конференција „Антроплошки и теоантрополошки поглед на физичке активности од Константина Великог до данас“, којој је присуствовало 245 учесника а предавања су одржана у 5 сесија и 2 радионице.

На завршној церемонији доделе награда и признања у долини спортова, најуспешнијима су уручена спортска признања – том приликом  председник Асоцијације господин Бранко Вујовић и ген. секретар господин Филип Вешовић доделили су Савезу Спорт за све Војводине захвалницу за допринос у реализацији програма Ски феста а исту је преузела ген. секретар Савеза Оливера Јовановић.

Представници Савеза Спорт за све Војводине активно су учествовали у такмичарском програму те постигли запажене спортске резултате  – 3. место СЛАЛОМ (Ж преко 50 год), 2. место АЛПСКИ ОРИЈЕНТИРИНГ (М до 35 год), 2. место ПИКАДО (ж), 2. место ОБАРАЊЕ РУКУ (ж), 3. место ОБАРАЊЕ РУКУ (м), 3. место НАДВЛАЧЕЊЕ КОНОПЦА а екипа Савеза учествовала је и у акцији „Кош за чист Коп“.

Више информација на https://www.sportforallserbia.org.rs/novosti/uspesno-realizovan-program-31-otvorenog-ski-festivala-sporta-za-sve/

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *