У СОМБОРУ ОДРЖАНА 1. СЕДНИЦА ОЛИМПИЈСКОГ КОМИТЕТА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ 14.СОРВ

Прва седница Олимпијског комитета за организацију 14. спортске олимпијаде радника Војводине одржана је 29. априла 2024. године у Граду Сомбор – домаћину четворогодишњег циклуса 14.СОРВ (2023 – 2027.)

Седници су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председник Савеза Спорт за све Војводине Марко Адамовић, потпредседник Горан Страјнић, генерални секретар Оливера Јовановић, координатор СОРВ и стручни сарадник Александар Божић,  председник Надзорног одбора Милорад Перишић, затим у име Града Сомбор градоначелник Антонио Ратковић и чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић као и чланови ОК 14.СОРВ Славко Ковачевић, Иштван Хуђи, Младен Стојшин, Филип Вешовић и Владимир Лалошевић.

Седницу је отворио председник Савеза Спорт за све Војводине Марко Адамовић, истакавши да је, у складу са чланом 4. Одлуке о броју, називу, саставу и начину избора органа за циклус 14. спортске олимпијаде радника Војводине, Управни одбор Савеза Спорт за све Војводине на 3. седници одржаној дана 22. априла 2024. године верификовао мандате члановима Олимпијског комитета 14.СОРВ, чиме је конституисан ОК 14. СОРВ.

У складу са одлуком, Олимпијски комитет за организацију 14.СОРВ броји 15 чланова:

1. Дане Баста, Покрајински секретаријат за спорт и омладину

2. Антонио Ратковић, Град Сомбор – домаћин 14.СОРВ

3. Марко Адамовић, Савез Спорт за све Војводине

4. Срђан Завишин, Регион Југозападна Бачка

5. Славко Ковачевић, Регион Јужни Банат

6. Слободан Пролић, Регион Јужна Бачка

7. Здравко Шандин, Регион Потисје

8. Никола Велисављев, Регион Северни и Средњи Банат

9. Иштван Хуђи, Регион Северна Бачка

10. Саша Радмановић, Регион Срем

11. Савез самосталних синдиката Војводине

12. Младен Стојшин, Спортски савез Војводине

13. Лана Радишић, Покрајински завод за спорт и медицину спорта

14. Филип Вешовић, Асоцијација спорт за све Србије

15. Владимир Лалошевић, Унија послодаваца Војводине

Такође, председник је информисао присутне да у дефинисаном року Савез самосталних синдиката Војводине није делегирао свог представника у ОК 14.СОРВ али да се исто очекује у наредном периоду.

У наставку, посебно је истакнута улога и учешће покрајинског секретара за спорт и омладину, господина Баста Данета у Олимпијском комитету 14.СОРВ – као значајна подршка у реализацији четворогодишњег циклуса СОРВ.  

Покрајински секретар истакао је да ће секретаријат и у наредном периоду пружати подршку Савезу Спорт за све Војводине у реализацији програма Спортске олимпијаде радника Војводине, као једном од најзначајнијих спортских програма у Војводини. Посебан акценат биће на ревитализацији и унапређењу постојећег системa СОРВ, истакао је господин Баста.

Градоначелник Града Сомбор, господин Антонио Ратковић захвалио се на указаном поверењу по питању домаћинства циклуса 14.СОРВ истакавши да Град Сомбор располаже са богатом спортском инфраструктуром а у наредном периоду радиће се на стварању још бољих услова за несметану реализацију програма у оквиру четворогодишњег циклуса.

Након уводних напомена и излагања, Олимпијски комитет 14.СОРВ усвојио је

  • Правила о раду Олимпијског комитета за организацију циклуса 14. спортске олимпијаде радника Војводине и његових органа и радних тела и
  • Пословник о раду Олимпијског комитета за организацију 14. спортске олимпијаде радника Војводине

У даљем раду седнице, у складу са чланом 5. Правила о раду ОК 14.СОРВ, за председника Олимпијског комитета за организацију 14.СОРВ избран је господин Дане Баста.

На предлог новоизабраног председника, ОК 14.СОРВ усвојио је Програм рада ОК 14.СОРВ за 2024. годину са Информацијом о средствима намењеним за реализацију програма док су на самом крају договорене активности за наредни период, посебно када је реч о нормативном уређењу и формирању радних тела – у складу са донетим одлукама и Правилима о раду ОК 14.СОРВ.

Slične objave...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *